Pentru parintii cu copii la scoala

 

Pentru parintii cu copii la scoala

10 recomandari despre invatare

Exista doua mosteniri de durata pe care le putem lasa copiilor nostri: radacinile si aripile. Hodding Carter

1. Creierul copilului dumneavoastra se dezvolta pana la varsta de 6 ani. In toata aceasta perioada, in caile neurologice se formeaza conexiuni de valoare, care nu se mai pot forma niciodata dupa aceasta varsta. Aceste conexiuni se creeaza prin stimularea creierului copilului. Stimularea se face prin simturi.
„Contributia senzoriala pe care o oferiti copilului dumneavoastra ii stimuleaza creierul.”

2. Cititi cartea “How to Multiply Your Baby’s Intelligence” („Cum sa imbogatiti coeficientul de inteligenta al copilului dumneavoastra”), de Glenn Doman. Este lucrarea clasica a profesionistilor, dedicata binelui copilului dumneavoastra.
„Va va ajuta sa intelegeti „de ce” si „ce” trebuie sa-l invatati pe copilul dumneavoastra.”

3. Copiilor le place sa invete. Pentru ei este o tehnica de supravietuire.
„Profitati de fiecare oportunitate pentru copilul dumneavoastra sa vada lucruri noi si dati-i explicatiile necesare.”

4. Nu este nimic mai complicat decat invatarea unei limbi. Si totusi toti copiii invata cu usurinta limba materna. Acest lucru este posibil datorita creierului copilului, care este programat sa invete limbajul pana la varsta de 6 ani.
„Oferiti copilului dumneavoastra sansa de a invata cel putin o limba straina; ii va mari semnificativ capacitatea cerebrala si, in acelasi timp, ii va fi un dar pe viata. Ingrijiti-va ca acest lucru sa aiba loc printr-o modalitate sistematica, distractiva.”

5. Potentialul copiilor de a asimila este mult mai mare decat cel al adultilor! Cumparati materiale informative despre pasari, insecte, flori etc.
„Cand mergeti la plimbare, luati-le cu dumneavoastra. Si, impreuna cu copilul, identificati pasarea, floarea, insecta etc. Este distractiv pentru toti!”

6. Pentru relatia actuala, dar si pe termen lung, este important sa va laudati copilul. Lauda este esentiala pentru a-i conferi incredere in sine, insa trebuie sa-i comunicati si asteptarile dumneavoastra.
„Laudati-va intotdeauna copilul, chiar si atunci cand reuseste un lucru marunt.”

7. Copiii sunt motivati de succes. Scoateti in evidenta succesele copilului dumneavoastra -indiferent cat sunt de mici.
„Aprobarea dumneavoastra il va motiva sa obtina un succes si mai mare.”

8. Sunteti centrul universului copilului dumneavoastra. El are nevoie sa aiba incredere in dumneavoastra pentru a se simti in siguranta.
„Spuneti adevarul intotdeauna copilului dumneavoastra. Respectati intotdeauna promisiunile pe care i le faceti.”

9. Nimic nu este mai important ca bunastarea emotionala a copilului dumneavoastra.
„Aveti grija de dumneavoastra; trebuie sa fiti fericiti si odihniti. Acest lucru va va ajuta sa aveti o viata echilibrata si sa contribuiti la bucuria si stabilitatea copilului dumneavoastra.”

10. Primii ani din viata copilului dumneavoastra au o valoare nemasurata.
„Distrati-va, iubiti-va si invatati impreuna. Viata este un dans. Dansati-o impreuna!”

Nu va limitati copilul la cunostintele dumneavoastra; tineti cont ca el s-a nascut in alte vremuri. Rabindranath Tagore .

Sursa: www.prokid.ro